POWERPOİNT 2010 ÖRNEK ÇALIŞMA SORULARI

BÖLÜM SONU TEST ÇALIŞMA SORULARI

 1.Powerpoint programı ne tür bir programdır?

A) İşletim sistemi        B) Kelime işlemci       C) Tablo grafik           D) Sunu hazırlama

 

2.Aşağıdakilerden hangisi şerit üzerindeki temel sekmelerden birisi değildir?

A) Başvurular             B) Animasyonlar         C) Slayt Gösterisi        D) Gözden Geçir

3.Powerpoint programını kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Resim yapmak                                           B) Hesaplama yaptırmak ve tablo oluşturmak
C) Bir konuyu anlatmak için sunum hazırlamak        D) Bilgisayarda yazı yazmak

 

4.Powerpoint ne tür bir programdır?

A) Sunu Tasarım Programıdır             B) Tablo - Grafik Programıdır

C) Kelime İşlem Programıdır              D) İşletim Sistemidir

 

5.Powerpointte özgü menüler hangi seçenekte birlikte verilmiştir?

A) Ekle, Animasyon, Slayt Gösterisi  B) Tasarım, Animasyon, Slayt Gösterisi

C)Giriş, Tasarım, Animasyon             D)Tasarım, Animasyon, Görünüm

 

6.Powerpointprogramında daha önceden var olan dosyayı ekrana getirmek için hangi komutlar kullanılır?

A) Office Düğmesi – Kaydet              B) Office Düğmesi – Aç

C) Office Düğmesi – Yeni                  D) Office Düğmesi – Baskı Önizleme

10.Slaytların küçük ekran görüntülerini aşağıdaki panellerden hangisinde görebiliriz?

A) Anahat                   B) Görünüm Çubuğu C) Slayt                       D) Not

 11.Bir sunuyu farklı kaydetmek için kullanılan tuş birleşimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) SHIFT+S                B) F12                                     C) CTRL+F4               D) CTRL+S

 

16.Aşağıdakilerden hangisi Powerpoint2010 de oluşturulan sunuların uzantısıdır?

A) Pptx            B) Docx          C) Xlsx            D) Ppsx

 17.Aşağıdakilerden hangisi Powerpoint2010 de oluşturulan gösterilerin uzantısıdır?

A) Pptx            B) Docx          C) Xlsx            D) Ppsx

 

 19.Aşağıdakilerden hangisi Ofis düğmesine tıklanınca açılan dosya menüsünde bulunmaz?

A) Farklı Kaydet         B) Yayımla      C) Yazdır        D) Eklentiler

 20.Tüm slaytları bir ekranda zamanlamalarıyla birlikte gösteren araç ağıdakilerden hangisidir?

A) Normal görünüm    B) Slayt sıralayıcısı     C) Slayt gösterisi         D) Özel slayt gösterisi

 

21.Sunuların açıldığında doğrudan çalışmasını sağlamak için kayıt türü olarak hangisi seçilmelidir?

A) PowerPoint sunusu                        B) Gözden geçirilecek sunu

C) Web sayfası                                   D) PowerPoint gösterisi

 22.PowerPoint’te her sayfa …………..denir. Bütün sayfalar birleşince …………..oluşturur.

A) Sayfa – Belge         B) Slayt – Sunu                       C) Sayfa – Kitap         D) Belge – Dosya

 23.Aşağıdakilerden hangisi çalışmakta olduğunuz Powerpoint programını kapatmaz?

A) Ofis düğmesi-Kapat                                               B) Alt+F4 tuşlarına birlikte basarız

C) Sağ üst köşedeki X işaretini tıklarız                       D) Ofis düğmesi-Powerpoint’tenÇık

 

24.Sunuyu kaydederken aşağıdakilerden hangisini belirtmek zorunludur?

A) Dosyanın boyutu               B) Dosyanın ismi        C) Slayt Yapısı                        D)Sayfa yapısı

 

25.Sunuyu kapatmak için hangi komut  verilmelidir?

A) Ofis düğmesi-Kapat      B) Düzen – Çıkış        c)Dosya – Çıkış          D) Düzen – Çık

 

26.Bir slaytı % 55 oranıyla görebilmek için ne yapılmalıdır?

A) Görünüm-Anahat-% 55-Tamam                B) Görünüm-Asıl-Asıl Slayt     

C) Görünüm-Küçük slayt-% 55-Tamam        D) Görünüm-Yakınlaştır-% 55-Tamam

 

27.Fotoğraf albümü hangi sekmeden oluşturulur?

A)  Giriş                      B)  Ekle                       C)  Tasarım                 D)  Slayt gösterisi

           

28.PowerPoint 2010 programında yeni bir slayt eklemek için hangi yol izlenir? 

A) Giriş-Yeni Slayt     B) Ekle-Yeni Slayt      C) Biçim-Slayt             D) Slayt Gösterisi 

 

29.Aşağıdakilerden hangisi slayt silme yöntemlerinden birisi değildir?

A) Slayt Panelinden seçilir ve slayt üzerinde sağ tuş tıklanır ve ―Slayt Sil komutu tıklanır.

B) Slayt Panelinden seçilir ve ―Şerit üzerindeki ―Giriş sekmesinde yer alan ―Slaytlar bölmesinden ―Sil komutu tıklanır.

C) Slayt Panelinden seçilir ve klavyeden DELETE tuşuna basılır.

D) Slayt Panelinden seçilir ve klavyeden SPACE tuşuna basılır.

 

30.Gizlenen bir slaytı aşağıdaki yöntemlerin hangisiyle tekrar görünebilir yapabiliriz?

A) Gizli olan slaytlar ―Slayt Panelinden seçilir ve farenin sağ tuşuna tıklanarak ―Slayt Göster seçilir.

B) Gizli olan slaytlar ―Slayt Panelinden seçilir ve ―Görünüm menüsü altındaki ―Slayt Göster seçilir.

C) Gizli olan slaytlar ―Slayt Panelinden seçilir ve slaytlar üzerinde sağ tuş tıklanır, ardından açılan menüden ―Slayt Gizle komutu tıklanarak işareti kaldırılır.

D) Gizli olan slaytlar ―Slayt Panelinden seçilir ve slaytlar üzerinde sağ tuş tıklanır, ardından açılan menüden ―Slayt Göster komutu tıklanarak işareti kaldırılır.

 

31.Farklı bir sunudan slayt eklemek için kullanılan ―Slaytları Yeniden Kullan komutu hangi şerit altında yer alır?

A) Giriş->Yeni Slayt   B) Ekle->Yeni Slayt    C) Giriş->Düzen          D) Giriş->Kopyala

 

32.Slayt düzeni içerisinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

A) Yer tutucular          B) Tablolar                  C) Dosya Adı             D) Tema

 

33.Aşağıdakilerden hangisi yeni bir slayt ekleme yöntemlerinden değildir?

A) CTRL+M tuş birleşimiyle  

B) CTRL+N tuş birleşimiyle

C) Şerit üzerindeki ―Giriş sekmesi ―Slaytlar bölümünden ―Yeni Slayt düğmesine tıklayarak

D) Slayt Paneli üzerinde boş bir alandayken farenin sağ tuşuna tıklayarak açılan menüden ―Yeni Slayt komutuna tıklayarak

 

34.CTRL+M klavye kısa yolu  PowerPoint’te……..sağlar.

A) Yeni bir sunum açmayı                 B) Yeni bir slayt eklemeyi

C) Yeni bir resim eklemeyi                 D) Yeni bir bağlantı oluşturmayı

 

 

36.Seçili slaytlar hangi sekmeden gizlenir?

A) Animasyonlar        B) Ekle                        C) Görünüm    D) Slayt gösterisi

37.Aşağıdaki yöntemlerden hangisi Sunuya yeni slayt eklemez?

A) Giriş – Yeni Slayt                          B) Ekle – Yeni slayt

C) Seçili slayt üzerinde enter tuşu       D) Seçili slayt üzerinde sağ tuş – Yeni slayt

 

38.Fotoğraf albümü hangi sekmeden oluşturulur?

A) Giriş           B) Ekle            C) Tasarım      D) Slayt gösterisi

 

43.Aşağıdakilerden hangisi slaytın yatay mı dikey mi olacağının ayarlandığı kısımdır?

A) Sayfa Yapısı          B) Temalar                  C) Slayt Yönlendirmesi                       D) Düzen

44.Aşağıdakilerden hangisi tema düzeni içerisinde ayarlanmaz?

A) Yazı Tipleri              B) Animasyonlar         C) Renkler                   D) Efektler

 

45.Aşağıdaki dolgu çeşitlerinden hangisinde istediğimiz birden fazla rengi seçerek kullanabiliriz?

A) Düz dolgu             B) Arkaplan resmi       C) Doku dolgusu         D) Gradyan dolgu

46.Bir LCD TV’de gösterilecek sununun en ideal en boy oranı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 16:9                        B) 4:3                          C) 1:2                         D) 1:1

 

47.Sunuya ait sayfa yapısı ayarları şerit üzerinde hangi sekme altında yer alır?

A) Görünüm                B) Giriş                      C) Tasarım                  D) Slayt gösterisi

 

48.Slaytların zemin rengini nasıl değiştirebiliriz?

A) Görünüm-Slayt Gösterisi-(Renk seçilir)     B) Tasarım-Arka plan stilleri

C) Biçim-Tasarımı Uygula-(Renk seçilir)        D) Slayt Gösterisi-Özel Canlandırma

 

49.Powerpoint’te tüm slaytların küçük olarak görüldüğü görünüme ne ad verilir?

A) Not sayfası görünümü                    B) Slayt sıralayıcı görünümü

C) Tüm slaytlar görünümü                  D) Anahat görünümü

 

50.Slayt a tema hangi sekmeden eklenir?

A) Animasyonlar        B) Ekle                        C) Slayt gösterisi         D) Tasarım

CEVAPLAR

1.D 2.A 3.C 4.A 5.B 6.B 10.D 11.B 16.A 17.D 19.D 20.B 21.D 22.B 23.D 24.B 25.A 26.D 27.B 28.A 29.D 30.C 31.A 32.C 33.B 34.B 36.D 37.B 38.B 43.A 44.B 45.D 46.A 47.C 48.B 49.B 50.D

  • Tarih : 13.04.2014 18:49:16


Etiketler: powerpoint sınav soruları , power point soru cevapları ,

Yapılan Yorumlar

  • yorumcu feride gündüz Tarafından Gönderildi

    iyi

  • yorumcu Letife Akbelli Tarafından Gönderildi

    soru Cevapları

  • yorumcu sude Tarafından Gönderildi

    5ci sorudan 10cu soruya kadar neden cevapları yok

  • yorumcu Adem Tarafından Gönderildi

    o sorular kaldırıldığı için cevapları yok.sorulara bakarsanız bazı sorular kaldırılmış.

  • yorumcu kamil Tarafından Gönderildi

    bu soruları kim hazırladıysa afferim

  • yorumcu pınar Tarafından Gönderildi

    bazı sorular yanlıs mı mesela 43

  • yorumcu Adem Tarafından Gönderildi

    43 sorunun cevabı düzeltildi. ilginiz için teşekkürler..

  • yorumcu büşra Tarafından Gönderildi

    11. soru yanlış cevap b olmalı farklı kaydet diyor.

  • yorumcu sudenaz Tarafından Gönderildi

    cevaplar nerede be Admin:Cevaplar en altta...

  • yorumcu fatmanur Tarafından Gönderildi

    indirmek istedim fakat inmiyoooooooo

  • yorumcu adem Tarafından Gönderildi

    sorular indirme şeklinde dosya da değil, kopyala yapıştır ile soruları alabilirsiniz, en altta da cevap anahtarı mevcut

  • yorumcu Aylis Tarafından Gönderildi

    Çooook teşekkür ederim sınavımda bana yardım ettiğiniz için.............

  • yorumcu yeşim Tarafından Gönderildi

    tesekkur ederım dıcemde nerdeyse soruların hepsının matıgı aynı ama yıne de tesekkur ederım bu arada cok yakısıklısının adem

  • yorumcu MURAT Tarafından Gönderildi

    hıc begenmedım cok zor baba

  • yorumcu narin Tarafından Gönderildi

    çok kolayda yazlara bir çeki düzen verin arkadaş

  • yorumcu HAWİN Tarafından Gönderildi

    ÇOK KOLAY YAZI TİPİNİ DÜZELTİN

  • Sizde Bir Yorum Yazın...