GENEL

Gelişen Bilgi İletişim Teknolojilerine Ülkemizin Ve İngiltere'nin Bakış Açısı

12 Eylül 2015 Cumartesi Adem KORKMAZ 434
Gelişen Bilgi İletişim Teknolojilerine Ülkemizin ve İngiltere

Hayatımızın her alanında gelişen bilgi iletişim teknolojileri sadece sosyal paylaşım platformları olan facebook twiter instagram ile sınırlı değildir.Bunları kontrol edip programlayabilmektir bilgi iletişim teknolojileri eğitim sistemimizdeki bu açığın bir an önce düzeltilmesi gerekir.

Teknoloji çağında adamlar bilgi sistemlerine yatırım yaparken biz halen tank yaptık helikopter yaptık diye konuşuyoruz arkadaş, onları kontrol edecek yönetecek sistemleri, kendin yazmazsan bir metal parçasından farkı kalmaz, bigisayar sistemlerine halen facebook, twiter kullanma gözü ile bakanların artık bu resmi görmesi gerekiyor, bilgisayar sadece oyun oynama aracı veya sosyal platform kullanma yeri değildir.Bilgi iletişim sistemlerine yatırım yapmadığımız sürece birileri facebook veya twiter üzerinden halkı galeyana çok kolay getirecektir. Kontrol sende olmadığı sürece birileri seni kontrol edecektir.

Eğer batılılar kadar ileriyi görmekten aciz kalırsak her zaman batı hayranlığımız devam edecektir. Batılı olmak onlara hayran olmak değidlir, Onların bakış açıalarını görüp geriden değil onlardan bir adım daha ötesine görebilmek ve oraya gitmektir.

Savaş sistemleri artık bir yeri fethetmek ile olmuyor, onların bakış açılarını fethettiğiniz zaman zaten onları fethetmiş oluyorsunuz....

Eğitim sistemimizde halen Temel Bilgisayar dersinin zorunlu olsun olmasın tartışmasını yazışıyoruz, oysa ingiltere, ABD ve diğer gelişmiş ülkelerde bizim meslek liseslerinde veya üniversitelerde okuttuğumuz PROGRAMLAMA dersleri onlarda daha ilkokul seviyelerinde verilmektedir.Zamanın BİLGİSAYAR çağı olduğu zamanda öğrencilere tablet vererek bilgi çağını yakalayamayız onların o tabletlerri programlayabildikleri dersleri verdiğimiz zaman bilgi çağını yakalamış olacağız.

Resim de ingiltere'nin Askeri harcamaları görülmektedir, İLK SIRA "İLETİŞİM VE BİLGİ GÜVENLİĞİ" ülkemiz yöneticilerinin gereksiz gördüğü konu malesef...

Eğitimci olarak umudumuz bu gerçeklerin yöneticilerimizin de görüp eğitim sistemimizdeki bu eksikliklerin bir an önce giderilmesidir.

Yorumlar


Yorum Yap

     


Yukarı Kaydır